Nico Logghe


Dirigent Houtlands Harmonieorkest

Nico Logghe werd geboren op 10 juni 1972 te Ieper. Hij studeerde trompet en orkestdirectie aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen en studeerde er af als meester in de muziek, specialisatie directie.

Beroepshalve is Nico directeur muziek en woord van dé Academie in Ieper. Hij is artistiek leider van de "Koninklijke Harmonie Ypriana" uit Ieper en het "Koninklijk Houtlands Harmonieorkest" uit Torhout, twee vooraanstaande harmonieorkesten die beide in oktober 2017 opnieuw werden uitgeroepen tot "Provinciaal geselecteerd ensemble" van de festivalcyclus van de Provincie West-Vlaanderen. Nico Logghe dirigeert daarnaast nog het getalenteerde strijkorkest "Westhoek Consort". Hij wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent en jurylid en is ook voorzitter van de Stuurgroep orkest Vlamo West-Vlaanderen.Tom Hondeghem

 

Dirigent Houtlands Jeugdensemble

Het Houtlands Jeugdensemble staat onder leiding van Tom Hondeghem (º1992). Hij studeerde klassiek saxofoon bij dhr. Raf Minten, Koen Maas en Rik Vaneyghen aan het Koninklijk Conservatorium te Gent en behaalde er tevens zijn lerarendiploma. In 2014 studeerde hij af als dirigent aan Academie De Kunstbrug te Gentbrugge bij dhr. Nico Logghe en dhr. Dimitri Bracke. Enkele jaren later, in 2017, behaalde hij het diploma Directie en Compositie aan het Lemmensinstituut te Leuven bij dhr. Ivan Meylemans & Jan van der Roost.

Als muzikant is hij verbonden aan de Koninklijke Harmonie Ypriana en het Houtlands Harmonieorkest. Daarnaast is hij ook dirigent bij de Koninklijke Harmonie “De Verenigde Vrienden” Hooglede-Gits en de jeugdharmonie “De Jeugdige Vrienden”.Jasmien Vandewalle

 

Dirigent Houtlandse Benjamins

De Houtlandse Benjamins staan onder leiding van Jasmien Vandewalle (°1995). Zij studeerde af als fluitiste bij Frank Hendrickx aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.  Als muzikante is ze verbonden aan de Koninklijke Harmonie Ypriana en het Houtlands Harmonieorkest. Daarnaast is ze ook dirigente van de Koninklijke Fanfare Kunst & Vermaak Klerken, en de Koninklijke Sint-Stanislas Speelschaar uit Poperinge.